Знеболювальні засоби часто використовують для полегшення болю, але їх неправильне застосування може мати серйозні наслідки. Нейрохірург Ярослав Мідик наголошує на важливості вживання таких препаратів лише за призначенням лікаря. Безконтрольне використання може призвести до проблем зі здоров’ям і ускладнень.

За словами Мідика, знеболювальні мають ряд переваг, зокрема, полегшують біль, покращують якість життя людей із хронічними хворобами, та допомагають у відновленні після операцій. Однак, разом із тим, вони можуть спричинити побічні ефекти, такі як проблеми з нирками, шлунково-кишкові розлади та підвищений ризик залежності.

Окрім цього, тривале вживання знеболювальних може негативно впливати на печінку і нирки, а також маскувати основні симптоми хвороби, що ускладнює своєчасну діагностику. Тому лікарі рекомендують дотримуватись курсового лікування, яке дає можливість краще контролювати симптоми і коригувати терапію за потреби.

Також читайте: Коли потрібно звертатись до фахівців через проблеми з настроєм

Мідик також зазначає, що при постійних болях або збереженні симптомів після завершення курсу лікування, необхідно звернутися до лікаря. Самостійне продовження приймання знеболювальних може лише погіршити стан пацієнта та затримати належне лікування.

Отже, контрольоване використання знеболювальних засобів допомагає ефективно боротися з болем, мінімізуючи ризики для здоров’я. Важливо не зловживати цими препаратами і звертатися за медичною допомогою в разі потреби.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦