Попри те, що картопля міцно вкорінилась в українській кухні, не всі страви з неї однаково корисні. За даними медиків, деякі способи приготування картоплі можуть негативно вплинути на наше здоров’я.

Особливу увагу варто приділити смаженій картоплі. Чому саме вона? Лікарі виділяють кілька причин:

Шкідливі жири: Олії, які використовують для смаження, багаті на трансжири, що негативно впливають на серцево-судинну систему.

Калорійність: Смажена картопля – це справжня калорійна бомба, надмірне споживання якої може призвести до набору зайвої ваги.

Канцерогени: Під час смаження в картоплі утворюється акриламід – речовина, яка вважається одним з канцерогенів.

Раніше: Чому кавун та диню ніколи не можна поєднувати з алкоголем

продукт стіл свято

Які альтернативи?

Аби зберегти картоплю в раціоні, але мінімізувати ризики, лікарі рекомендують обирати здоровіші способи приготування: варіння, запікання або приготування на пару. Це дозволить зберегти більшість корисних речовин і уникнути шкідливих сполук.

Кулінари пропонують безліч варіантів страв з картоплі, які будуть не тільки корисними, але й смачними. Варіації салатів з запеченою картоплею, пюре з додаванням різних трав, картопля як гарнір до м’яса чи риби – це лише декілька ідей для різноманітного меню.

Хоча смажена картопля є улюбленою стравою багатьох, варто пам’ятати про її потенційну шкоду для здоров’я. Обираючи здоровіші альтернативи, ми дбаємо про себе та своє довголіття.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦