Мета – очистити прикордоння від російських військових загроз 

Рустем Умєров, міністр оборони України, обговорив з американськими конгресменами цілі військових операцій Збройних сил України в Курській області Росії.

Під час зустрічі з делегацією Палати представників Конгресу США, він наголосив на необхідності усунення російських загроз у прикордонних районах та запобігання обстрілам українських міст і сіл.

За словами Умєрова, операції спрямовані на забезпечення безпеки територій, прилеглих до Сумщини. Він також підкреслив важливість отримання від міжнародних партнерів дозволу на повне використання далекобійної зброї по цілях на території РФ, що допоможе захистити мирне населення України.

Раніше: РФ готує удари по урядових об’єктах України: заява США

Окрім цього, під час зустрічі обговорювалися нагальні потреби української армії та підготовка до майбутньої зустрічі у форматі “Рамштайн”. Міністр подякував представникам Конгресу США за постійну двопартійну підтримку України в її боротьбі за суверенітет.

Зустріч стала важливим кроком у зміцненні співпраці між Україною та США в оборонній сфері, підкресливши значення міжнародної підтримки для успішного завершення військових операцій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦