Пожежа на російській нафтобазі триває п’яту добу 

Пожежа на нафтобазі у російському місті Пролетарськ, що розпочалася 18 серпня, продовжує вирувати. За останніми даними, внаслідок вибухів та пожежі було пошкоджено значну частину резервуарів зі збереженими паливно-мастильними матеріалами.

Раніше: У Москві заявили про одну з наймасованіших атак дронів

Про це свідчать нові супутникові знімки, опубліковані в соціальних мережах. На фото видно масштаби руйнувань та густі клуби диму, що піднімаються над місцем події. За попередніми оцінками, щонайменше 14 резервуарів повністю зруйновано, а ще 4 – частково. Стан решти резервуарів наразі невідомий.

Зазначається, що пожежники припинили спроби гасіння, а російські окупанти обгородили територію та здійснюють спостереження. Експерти вважають, що причиною пожежі могла стати ворожа диверсія, однак офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

Ситуація на нафтобазі в Пролетарську продовжує залишатися напруженою. Фахівці попереджають про можливі екологічні наслідки для регіону, зокрема забруднення ґрунтових вод та повітря.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦