США попереджають про загрозу нових масованих ракетних ударів по Україні

Посольство США в Україні оприлюднило попередження про значну загрозу нових ракетних ударів по території країни з боку Росії. За даними американської розвідки, найближчими днями окупанти планують завдати масованих ударів по цивільних та урядових об’єктах.

Раніше: Пентагон обговорює з Україною стратегію наступу на Курщині та можливість використання ATACMS

“Існує висока ймовірність того, що Росія здійснить ракетні атаки по всій території України, зокрема по великих містах та об’єктах критичної інфраструктури”, – йдеться у повідомленні посольства.

У зв’язку з цим американських громадян закликали негайно покинути територію України та скористатися приватним транспортом, якщо це можливо. “Ситуація з безпекою в Україні залишається нестабільною і може погіршитися без попередження”, – наголосили у посольстві.

Така загроза пов’язана з наближенням Дня Незалежності України. Російські окупанти традиційно посилюють свої атаки напередодні важливих для українців дат.

Американські розвідники вважають, що метою нових обстрілів є деморалізація українського народу та дестабілізація ситуації в країні. Однак, українська влада та ЗСУ готові до відбиття будь-яких атак ворога.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦