Від Єревана вимагають розірвати відносини з Мінськом

21 серпня в столиці Вірменії, Єревані, будівля посольства Білорусі зазнала нападу: її закидали яйцями, помідорами та картоплею. 

Акцію організували активісти прозахідної політичної партії “За Республіку”, які висловили своє невдоволення висловлюваннями самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка. Він заявив, що вірмени “нікому не потрібні, крім нас”, коментуючи зовнішньополітичний курс Вірменії на зближення з Заходом.

Протестувальники скандували “Геть з Вірменії”, вимагаючи припинення дипломатичних відносин з Мінськом.

Раніше: Білорусь розгорнула ППО та авіацію біля кордону з Україною

Лідер партії Арман Бабаджанян закликав уряд Вірменії оголосити співробітників посольства Білорусі персонами нон ґрата та дати їм 72 години на виїзд з країни. Він також наполягав на виході Вірменії зі спільних організацій з Білоруссю.

Вірменські політологи вважають, що Лукашенко діє в інтересах Росії. Виступи білоруського лідера, на думку деяких експертів, відображають позицію Кремля.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦