Це стосується жителів Курської, Бєлгородської та Брянської областей  

Міністерство внутрішніх справ Росії випустило пам’ятку з інформаційної безпеки на території Брянської, Курської та Бєлгородської областей, мешканців просять відмовитися від відеокамер та сайтів знайомств.

«Противник масово виявляє ip-діапазони на наших територіях і підключається до незахищених камер відеоспостереження віддалено, переглядаючи все — від приватних дворів до доріг та трас стратегічного значення. У зв’язку з цим, якщо немає гострої потреби, то камерами відеоспостереження краще не користуватися», — повідомляють ЗМІ РФ з посиланням на управління з організації боротьби з протиправним використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Також читайте: Зеленський назвав мету атаки на Курську область

Там уточнили, що громадянам не рекомендується використання онлайн-сервісів знайомств, оскільки такі ресурси користуються легендованим збором інформації. Військовослужбовцям порадили не відкривати посилання, що приходять від незнайомих осіб, і постаратися не використовувати телефон з великою кількістю службової та особистої інформації.

“Необхідно контролювати і модерувати чати, а також оперативно видаляти з них акаунти осіб, які потрапили в полон до противника, а також акаунти осіб, до телефонів яких противник отримав доступ”, – уточнили там.

У МВС попросили громадян не викладати в соцмережі та месенджерах записи відеореєстраторів, проводити прямі трансляції, закрити свої персональні дані та прибрати всі геомітки та прив’язки фотографій до соціальних мереж.

Військовослужбовцям та представникам силових структур у поліції рекомендували відключити функцію «Люди поряд» у месенджері Telegram, прибрати всі фотографії, які свідчать про відомчу приналежність, а також змінити нікнейми, якими можна визначити людину як військового чи представника силових структур.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦