Переселенці запевняють, що всім задоволені

До Сум прибули перші евакуйовані цивільні з Курської області, серед яких Олег Грищенко та його мати, які раніше проживали у містечку Суджа. Після початку бойових дій на Курщині Олег вирушив за матір’ю, попри попередження про небезпеку. Їхня машина зазнала атаки дрона, однак вони зуміли врятуватися та сховатися в підвалі з запасами їжі.

Грищенко розповів “Суспільному” про першу зустріч з українськими військовими. Його мати, яка була налякана через російську пропаганду, була вражена поведінкою бійців. Українські військові перевірили документи, обшукали, але запевнили, що не завдадуть шкоди та не будуть грабувати їхній будинок. Це допомогло зруйнувати стереотипи, які жінка сформувала під впливом російських ЗМІ.

Також читайте: Переселенці з прикордоння Росії не потрібні Путіну та заважають мешканцям Курська

Після декількох днів обстрілів та поранення Олег вирішив просити допомоги у українських військових для евакуації. Вони допомогли безпечно дістатися до Сум, де поліція прийняла їх як перших евакуйованих з Суджі. Грищенко зазначив, що їх зустріли дуже привітно, що стало для них несподіванкою.

Наразі Олег та його мати отримують медичну допомогу в одній із лікарень у Сумах. Він наголосив, що не відчуває жодної ворожості до себе та підкреслив, що, попри складні обставини, вони почуваються в безпеці та отримали теплу підтримку з боку місцевих жителів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦