Російські агенти вербували місцевих мешканців через Telegram-канали, обіцяючи їм грошову винагороду

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією викрила та затримала дві групи підпалювачів, які діяли на замовлення російських спецслужб на території Харківської та Черкаської областей.

За даними слідства, зловмисники, серед яких був дезертир ЗСУ, отримували завдання від російських кураторів підпалювати релейні шафи на залізничних магістралях. Таким чином окупанти намагалися зірвати постачання українського війська та дестабілізувати ситуацію в тилу.

Також читайте: Українські хакери атакували розробника ядерної зброї

Для виконання диверсій російські агенти вербували місцевих мешканців через Telegram-канали, обіцяючи їм грошову винагороду. Зловмисники ретельно планували свої злочини, вивчаючи розклад руху потягів та обираючи стратегічно важливі об’єкти.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність диверсантів та затримали їх під час спроби підпалу залізничного обладнання. У ході слідчих дій вилучено речові докази, які підтверджують причетність затриманих до диверсійної діяльності.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб). Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦