Лукашенко оголосив про розміщення третини військових країни вздовж кордону

Білорусь направила авіацію, сили протиповітряної оборони та озброєння до свого кордону з Україною, через день після того, як самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що розгорнув майже третину збройних сил своєї країни в регіоні.

«Група значно збільшена, і на цей час вони несуть службу на південних рубежах нашої країни», – повідомив державному телеканалу CTV командувач ВПС і ППО Білорусі генерал-майор Андрій Лук’янович. Про це повідомляє АР.

До кордону перекинули авіацію, зенітно-ракетні війська та радіотехнічні війська, повідомив Лук’янович.

Також читайте: Лукашенко закликав Україну та росію до переговорів: треба завершувати цю драчку

Через кілька днів після несподіваного вторгнення України на територію Росії Лукашенко – вірний союзник президента Володимира Путіна – звинуватив Київ в агресивній політиці та відряджання понад 120 000 своїх військових до кордону з Білоруссю.

Україна заявила, що не бачила збільшення білоруських військ на кордоні, і назвала заяви Лукашенка «риторикою», спрямованою на те, щоб догодити Путіну, який використав Білорусь як стартовий майданчик для початку свого вторгнення в Україну в лютому 2022 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦