Експерти пояснили, у чому причина та чи варто робити запаси

Українці можуть порадуватися: ціни на цибулю, яка ще зовсім недавно била рекорди, стрімко падають. За даними аналітиків, середня вартість цього овоча вже нижча, ніж у той же період минулого року.

Експерти пояснюють таке різке зниження цін великою пропозицією на ринку. Цього року фермери зібрали значні обсяги цибулі, проте через несприятливі погодні умови якість значної частини врожаю виявилася недостатньо високою. Саме тому виробники намагаються якнайшвидше збути некондиційну продукцію, знижуючи ціни.

Також читайте: Інфляція набирає обертів: що буде з цінами

Попри низькі ціни, попит на цибулю залишається низьким. Споживачі, ймовірно, оговтуються після періоду високих цін і намагаються зменшити споживання цього овочу.

Проте, як зазначають експерти, ситуація на ринку цибулі може змінитися вже восени. Оскільки значна частина зібраного врожаю не підходить для тривалого зберігання, до кінця року пропозиція може суттєво скоротитися, що призведе до зростання цін.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦