Вже відправлено більш як тисячу російських солдатів строкової служби 

Москва направляє тисячі недосвідчених російських солдатів строкової служби на фронт в Курській області, де тривають активні бойові дії з українськими силами. Про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на дані неурядових організацій та військових аналітиків.

За словами представника організації “Иди лесом”, яка допомагає росіянам уникнути мобілізації, до Курської області вже відправили щонайменше 1000 строковиків. При цьому, за російським законодавством, строковики не повинні брати участь у бойових діях.

Також читайте: Втрати росіян у війні проти України перевалили за 600 тисяч

Окупанти мобілізація
Окупанти мобілізація

Військові експерти попереджають, що використання недосвідчених солдатів на фронті може призвести до значних втрат серед російських військ. Крім того, такий крок свідчить про те, що російська армія відчуває гостру нестачу боєздатних підрозділів.

“Путін сподівається стримати український наступ переважно силами призовників. Але чи зможуть вони відкинути українські війська? Я сумніваюся”, – заявив російський військовий аналітик Юрій Федоров.

Експерти також зазначають, що відряджання строковиків на фронт є порушенням російського законодавства і свідчить про готовність Кремля іти на будь-які кроки для досягнення своїх цілей у війні проти України.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦