Наступні етапи вимагатимуть збільшення російської живої сили та матеріальних засобів 

Російські війська перекинули значні сили до Курської області, намагаючись посилити оборону регіону. За даними Інституту вивчення війни, з лінії фронту в Україні до Курщини було передислоковано приблизно 5 тисяч військових. Це рішення було ухвалено в контексті наростальної загрози вторгнення Збройних Сил України на територію Росії.

Згідно зі звітом The Wall Street Journal від 17 серпня, російське командування розмістило кілька неповних бригад, загальною чисельністю близько 5000 осіб, у Курській області в період з 6 по 13 серпня. Одночасно, за інформацією джерел видання, підрозділи російської 200-ї мотострілецької бригади також прибули до регіону.

Аналітики зазначають, що наростальна напруга на території Росії може потребувати додаткового збільшення кількості військових та ресурсів у Курській області. Вони також звертають увагу на ймовірність подальших масштабних бойових дій у цьому районі, враховуючи попередні пересування російських сил.

Також читайте: Батьки полоненого окупанта відмовилися впізнавати його: Це не Рома!

Українські військові неодноразово повідомляли про контроль над значними територіями в Курській області. Зокрема, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Україна контролює близько 1000 км² цього регіону, а в окремі дні операції в полон здавалося до сотні російських військових. Україна також планує створити в Курській області буферну зону для евакуації цивільного населення та налагодження гуманітарної допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦