Стали відомі деталі секретної операції ЗСУ у Курській області 

Український контрнаступ у Курській області виявився більш масштабним і успішним, ніж очікували багато експертів. Як з’ясувалося, операція була ретельно спланована і трималася у найсуворішій таємниці.

За даними The Economist, про деталі наступу знала лише обмежена група осіб, серед яких президент України Володимир Зеленський та найближче оточення головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Навіть західні партнери України не були поінформовані про масштаби підготовки до операції.

Також читайте: Зеленський назвав мету атаки на Курську область

Головною метою наступу було відвернути російські війська від інших ділянок фронту та зміцнити позиції України перед можливими переговорами. Українське командування ретельно вивчало російські укріплення та обирало найслабші ділянки для прориву.

Несподіванка стала одним з ключових факторів успіху на початковому етапі операції. Українські розвідувальні дрони безперешкодно проникали вглиб російської території, не зустрічаючи очікуваного опору. Однак згодом росіяни змінили тактику, і український наступ сповільнився.

Попри це, Сили оборони України змогли закріпитися на захоплених територіях та створити буферну зону. Українська влада планує відкрити гуманітарні коридори для цивільного населення та налагодити співпрацю з міжнародними організаціями.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦