Американський сенатор Марк Келлі заявив, що український наступ на територію Росії може корінним чином змінити ситуацію на фронті. За його словами, цей крок змусив російського президента Володимира Путіна опинитися в обороні.

“Це дійсно поставило Путіна на п’яти”, – сказав сенатор, додавши, що українці зробили несподіваний крок, який може змінити хід конфлікту.

На думку Келлі, український наступ, хоча й викликав побоювання щодо ескалації конфлікту, насправді показав, що Путін не є таким непорушним, як він себе позиціонує. Сенатор вважає, що росіяни починають бачити наслідки агресивної політики свого лідера.

Також читайте: Втрати росіян у війні проти України перевалили за 600 тисяч

“Я думаю, що його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні, що тепер вони дещо піддаються ризику”, – резюмував сенатор.

Келлі також зазначив, що США продовжуватимуть оцінювати потреби України у зброї та безпековій допомозі, оскільки ситуація на фронті динамічно змінюється.

За словами сенатора, український наступ на територію Росії може сприяти зміцненню позицій України на майбутніх переговорах і показати, що будь-яка агресія має наслідки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦