У Києві спостерігається суттєве зростання випадків захворювання на коронавірус. Мешканцям столиці радять вакцинуватися, щоб унеможливити важкі наслідки хвороби.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар столиці Сергій Чумак для ТСН.ua.

Читайте також: В Україні вже зафіксували 5 випадків FLiRT – нового субваріанту коронавірусу

Лише за перші два тижні серпня інфекцію підтвердили у 1283 осіб, зокрема у 174 дітей. Це значне збільшення в порівнянні з попередніми місяцями. До прикладу, в травні фіксувалося тільки 266 осіб, у червні – 199, у липні – 1660 випадків.

Коронавірус

За словами Чумака, люди забувають про способи особистого захисту: миття рук, використання масок у місцях, де багато людей, тощо. Крім цього, люди частіше спускаються в укриття, оскільки почастішали повітряні тривоги.

У столиці найпоширенішими залишаються штами “Омікрон” та його різновид “Флірт”, симптоми яких схожі на інші штами COVID-19: лихоманка, загальна слабкість, головний біль, кашель, втрата смаку та нюху.

Незважаючи на активне поширення інфекції, у Києві поки що не планують вводити обов’язковий масковий режим, але лікарі рекомендують носити маски тим, хто захворів, щоб уникнути поширення вірусу. Самі ж кияни скаржаться, що за літо вже двічі перехворіли усією родиною, та мають підозри, що це був коронавірус.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦