Зросте споживання електроенергії через спеку, що наближається

Українців закликали до економії електроенергії, особливо в години пікових навантажень, оскільки з 19 серпня очікується зростання споживання через спеку. 

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук попередила про можливість відключень світла через вразливість енергосистеми після російських обстрілів.

світло електрика

Вона зазначила, що на 16 серпня відключення не прогнозуються, але зі зростанням температури у вихідні дні споживання електроенергії значно збільшиться.

Також читайте: В Укренерго звернулися до українців з вимогою міняти звички

Гринчук підкреслила, що українська енергосистема залишається дуже вразливою через руйнування енергетичної інфраструктури внаслідок російських ударів. Будь-які додаткові пошкодження або несприятливі погодні умови можуть змусити енергетиків вводити графіки відключень.

За її словами, ремонтні роботи тривають, і найближчим часом планується введення додаткових генерувальних потужностей. Гринчук також закликала українців до економного використання електроенергії, особливо в години пікових навантажень.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦