Канабіс, його смола, екстракти та настоянки тепер дозволені 

16 серпня набув чинності закон, що легалізує використання медичного канабісу в Україні. Відтепер канабіс, його смола, екстракти та настоянки можуть застосовуватися в медичних цілях, а також у наукових та промислових дослідженнях. Цей крок виключив медичний канабіс з переліку особливо небезпечних речовин, що відкриває нові можливості для лікування різних захворювань.

Медичний канабіс буде доступним виключно за електронним рецептом, що забезпечить прозорість і контроль над його обігом. Вирощування, виробництво та продаж ліків на основі канабісу перебуватимуть під суворим наглядом Нацполіції, а кожну операцію з цими препаратами реєструватимуть у спеціальній електронній системі, повідомили в МОЗ.

Ліки на основі медичного канабісу виготовлятимуть безпосередньо в аптеках і продаватимуться тільки за наявності ліцензії. Препарати будуть доступні у формі крапель, капсул та паст, а їхній склад буде індивідуально підбиратися для кожного пацієнта. Основна відмінність медичного канабісу від звичайного полягає у низькому вмісті тетрагідроканабінолу (ТГК), який викликає наркотичний ефект.

Також читайте: Чому кава виходить несмачною: як правильно заварювати

У Міністерстві охорони здоров’я підкреслюють, що медичний канабіс ефективний для лікування понад 50 різних патологічних станів, включаючи хронічний біль, епілепсію та хвороби Альцгеймера. Важливо зазначити, що закон стосується виключно медичного, а не рекреаційного використання канабісу.

Легалізація медичного канабісу була підтримана парламентом у грудні 2023 року, після чого президент Володимир Зеленський також висловився за її впровадження. Цей закон дозволяє Україні приєднатися до 56 інших країн, де вже використовують канабіс у медичних цілях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦