У бій кинуто шість бригад

Американське видання Forbes опублікувало аналіз військової ситуації на Курському напрямку. Згідно з даними видання, українські сили, які вдерлися на територію Росії, значно посилилися.

“До складу українського угруповання увійшли щонайменше шість бригад, включаючи дві десантно-штурмові, а також підрозділи артилерії, розвідки та спеціального призначення”, – йдеться у статті. За оцінками експертів, загальна чисельність українського угруповання може сягати 15 тисяч військовослужбовців.

Для порівняння, росіяни протистоять українському наступу силами дев’яти мотострілецьких, десантно-штурмових, морських і арктичних полків і бригад. Тобто, за кількістю військових, сторони приблизно рівні.

Також читайте: У ЗСУ назвали напрямок, на якому сповільнилися бої через наступ на Курщині

“Однак, українські війська мають ініціативу і демонструють високу маневреність”, – зазначає Forbes. За даними видання, для стримування українського наступу російському командуванню, ймовірно, доведеться залучати додаткові резерви.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦