За його словами, ця «драчка» потрібна Заходу, а не росіянам, українцям та білорусам

Росії та Україні необхідно розпочати переговори щодо врегулювання конфлікту, щоб не натиснути на «найчервонішу кнопку», заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, пише Бєлта.

На питання про можливе переростання конфлікту в Україні в ядерну війну Лукашенко відповів: «По периметру Білорусі та Росії вже натискали «червоні ці кнопки». Залишилося лише «найчервонішу» натиснути», — наводить його слова пресслужба президента Білорусі.

Лукашенко

Лукашенко заявив, що коли в Білорусії з’явилася тактична ядерна зброя, він попередив західні країни про те, що її не буде застосовано, «поки ви не наступите на наш державний кордон».

Також читайте: Як довго Путін зможе фінансувати війну: The Economist підрахував

«Вона ж — межа нашої Союзної держави», — уточнив президент, зазначивши, що у разі агресії щодо Білорусії домовленості з Росією мають надання військової підтримки.

«І що, ми маємо чекати, доки вони розтопчуть нашу країну, як це було з Радянським Союзом? Ні! Тому ми відповімо миттєво та адекватно, – сказав Лукашенко. — Якщо вони хочуть, щоб цього не було, сядемо за стіл переговорів і закінчимо цю драчку. Вона ні українському народу, ні росіянам, ні білорусам не потрібна. Вона їм потрібна».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦