Це могло бути було однією з цілей прориву Збройних сил України на Курщині

Збройні сили України продовжують успішно проводити наступальні операції на північному сході, зокрема, в районі Курської області Росії. 

Як повідомляє видання The Economist, успіхи ЗСУ змусили російське командування перекинути частину своїх сил з інших ділянок фронту для посилення оборони на Курщині.

Також читайте: ЗСУ просуваються вглиб Курської області: нові деталі від ISW

За даними українського Генштабу, Росія передислокує війська з Харківського напрямку, але поки що не в таких масштабах, як хотілося б українському командуванню.

Експерти вважають, що метою таких дій є зміцнення оборони на кордоні з Україною та зняття напруги на інших ділянках фронту.

Попри те, що український наступ на Курщині просувається швидше, ніж очікувалося, його кінцева мета досі залишається незрозумілою. 

Деякі експерти вважають, що метою операції є не стільки захоплення територій, скільки завдавання удару по престижу російського режиму та підняття бойового духу українських захисників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦