Національний банк України вводить обмеження на P2P-перекази

З метою протидії незаконним фінансовим схемам та ухиленню від оподаткування Національний банк України готується до введення обмежень на перекази коштів з картки на картку між фізичними особами (P2P-перекази). Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний.

За словами Пишного, остаточне рішення щодо обмежень буде ухвалено на засіданні Правління НБУ протягом наступного тижня. Після тривалих обговорень з громадськістю та волонтерськими організаціями, Національний банк прийшов до висновку про необхідність введення таких обмежень.

Голова НБУ зазначив, що мета цих обмежень – запобігти використанню P2P-переказів для незаконних фінансових операцій, зокрема, для ухилення від сплати податків та фінансування тероризму. Водночас НБУ гарантує, що нові правила не обмежать законну діяльність, зокрема, фінансування волонтерських ініціатив.

Також читайте: Чи підвищать вчителям зарплати: відповідь Міносвіти

Для більш ефективної боротьби з незаконними фінансовими схемами Національний банк також ініціює внесення змін до законодавства. За словами Пишного, такі зміни дозволять створити додаткові інструменти для виявлення та протидії незаконним операціям.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦