Вживання горілки разом з кавуном або динею може бути небезпечним 

Кавун і диня не підходять як закуска до алкогольних напоїв. Ці бахчеві культури містять багато цукру — близько 10 г на 100 г м’якоті, залежно від сорту. 

Коли ці фрукти споживаються разом із міцними напоями, вони першими починають перетравлюватися, залишаючи алкоголь “лежати” у шлунку. Це призводить до того, що алкоголь довше перебуває в організмі, перевантажуючи печінку, пише ТСН.

Зазначається, що існує низка продуктів, які здатні отруїти організм людини, якщо вона вживатиме їх під час розпиття алкогольних напоїв.

Раніше: Тепловий удар: як розпізнати та що робити

Яких продуктів краще уникати?

Солодощі: торти, шоколад, морозиво, баштанні культури (диня, кавун, виноград) – все це містить багато цукру, який в поєднанні з алкоголем може призвести до швидкого сп’яніння та погіршення самопочуття.

Жирна їжа: смажена їжа, швидкоїжа, жирне м’ясо – все це ускладнює процес перетравлення і може призвести до розладу шлунка.

Гострі страви: вони дратують слизову оболонку шлунка, посилюючи дію алкоголю.

Мариновані продукти: огірки, капуста та інші мариновані продукти містять багато солі, що може призвести до зневоднення організму.

Газовані напої: вуглекислий газ сприяє швидшому всмоктуванню алкоголю в кров.

Кава і міцний чай: ці напої містять кофеїн, який підсилює дію алкоголю на серцево-судинну систему.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦