У ніч на 14 серпня дрони атакували три аеродроми на росії: Саваслєйка в Нижегородській області, Борисоглєбськ та Балтімор у Воронезькій області. 

За даними російських пабліків, близько десяти дронів прилетіли до Саваслєйки Нижегородської області, де знаходиться однойменний аеродром. Після вибухів територію поряд з авіабазою перекрили.

Губернатор регіону Гліб Нікітін підтвердив інформацію про наліт дронів. За його даними, у Кулебакському районі (до нього входить Саваслєйка) працювала ППО та засоби радіоелектронної боротьби «для придушення атаки безпілотних літальних апаратів літакового типу».

Також читайте: Росія перекинула війська з Харківського напрямку на Курськ — The Economist

Саваслєйка знаходиться приблизно за 650 км від кордону України. Згідно з відкритими даними, на цьому аеродромі базуються носії гіперзвукових ракет “Кинжал” – літаки МіГ-31. В Україні під час зльотів МіГ-31 у Саваслєйці регулярно оголошують повітряну тривогу.

Також українські дрони атакували військовий аеродром у Борисоглібську на сході Воронезької області, повідомив телеграм-канал Astra. Після цього, за словами місцевих жителів, на авіабазі почалася пожежа. Під ударом опинився й інший військовий аеродром у регіоні — Балтімор, де, зокрема, базуються літаки Су-34. За даними телеграм-каналу ВЧК-ОГПУ, в районі аеродрому також було видно пожежу.

Як повідомили в спільноті “Dnipro/OSINT з Гарбузом”, у ніч на 14 серпня  БПЛА “Лютий” уразив на аеродромі “Саваслєйка” стоянку літаків. На супутникових знімках видно, що на ураженій стоянці стояв військово-транспортний літак Іл-76.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦