Спостерігається значне зростання випадків COVID 

В Україні зафіксовано спалах нового підваріанту коронавірусу Omicron під назвою FLiRT. За словами заступника міністра охорони здоров’я Ігоря Кузіна, цей штам було виявлено у п’яти пацієнтів. Попри це, він не викликає тяжких форм захворювання у вакцинованих осіб, що надає певного оптимізму в боротьбі з пандемією.

Кузін зазначив, що кількість випадків COVID-19 у країні різко зросла, від 2 тисяч у червні до понад 11 тисяч у липні. Ситуація відповідає загальним тенденціям у світі, де також спостерігається збільшення захворюваності, особливо в країнах Європи та США. Проте, навантаження на лікарні залишається під контролем, оскільки госпіталізовано понад 2,5 тисячі пацієнтів.

Також читайте: В Україні вже зафіксували 5 випадків FLiRT – нового субваріанту коронавірусу

Новий підваріант “FLiRT”, який швидко поширився з моменту свого виявлення у березні цього року, відзначається підвищеною здатністю уникати імунної відповіді. Це означає, що невакциновані люди або ті, хто не отримав бустерну дозу вакцини, мають більший ризик захворіти. З усім тим, використані в Україні вакцини залишаються ефективними проти цього підваріанту.

На території України наразі циркулює близько 10 різних підтипів коронавірусу, серед яких FLiRT є останнім ідентифікованим. Зростання захворюваності в інших країнах, зокрема США і Великій Британії, свідчить про те, що SARS-CoV-2 продовжує мутувати, що потребує постійної уваги з боку медичних служб.

Симптоми нового штаму залишаються схожими на попередні варіанти коронавірусу, з головним акцентом на високу температуру, яка важко знижується. Інші симптоми включають кашель, головний біль та втому в м’язах. Важливо зазначити, що ускладнення після зараження FLiRT у вакцинованих осіб виникають рідко.

Кузін підкреслив важливість вакцинації, зазначивши, що в Україні є достатня кількість вакцин для забезпечення захисту населення. Він закликав людей активно вакцинуватися і дотримуватися рекомендацій щодо бустерних доз, щоб мінімізувати ризик зараження новим підваріантом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦