Евакуйованих з-під Курська росіян відправлять в окуповану російськими військами Запорізьку область України, заявив т.в.о. губернатора Курської області Олексій Смірнов.

«Найближчим часом будуть укомплектовані перші рейси для доставлення людей до пунктів тимчасового розміщення Запорізької області. Також до Курської області прибули запорізькі волонтери, які надаватимуть допомогу мешканцям тут, на місці», — написав Смирнов на сторінці у «ВКонтакті».

За його словами, переселенців із Курської області розмістять у санаторіях та пансіонатах на березі Азовського моря від міста Бердянська до селища Кирилівка.

Також читайте: ЗСУ просуваються вглиб Курської області: нові деталі від ISW

Проте така ідея сподобалася не всім вимушеним переселенцям. «Запорізька область – регіон, який живе в умовах воєнного стану. Було б логічно вивозити людей за Урал тощо», – зазначив один із них у коментарі до повідомлення Смирнова.

«У Запорізькій області простоюють готелі без туристів? А тут — на тобі варіант 100% заповнення + клієнти не вимагатимуть високого рівня сервісу, а держава платитиме власникам чесно та багато, а що там стріляють, ну то дрібниці», — написав інший користувач.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦