Спецпризначенці ЗСУ звільнили частину Кінбурнської коси та підняли український прапор

У ході спецоперації, проведеної 9 серпня, українські спецпризначенці успішно висадились на тимчасово окуповану Кінбурнську косу. В результаті запеклих боїв було знищено значні сили противника, зокрема понад 30 окупантів та 6 одиниць бронетехніки.

Як повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, штурмові групи атакували найукріпленіші позиції росіян на косі, відомі як “Кінбурнська фортеця”, “Морський вокзал” та “Пам’ятник Суворова”. Саме на останньому бійці встановили прапор Воєнної розвідки України, символізуючи звільнення стратегічно важливої ділянки.

Також читайте: ЗСУ просуваються вглиб Курської області: нові деталі від ISW

“Кінбурнська коса буде вільною, як і всі інші тимчасово окуповані території України”, – наголосили у ГУР.

Екологічні наслідки окупації

Паралельно з активними бойовими діями на півдні України, окупанти завдають непоправної шкоди унікальній природі регіону. З початку повномасштабного вторгнення на Кінбурнській косі було зафіксовано понад 250 пожеж, які знищили тисячі гектарів цінних екосистем.

За оцінками екологів, загальна сума збитків, завданих довкіллю Миколаївщини внаслідок російської агресії, перевищує 2,4 мільярда доларів. Під окупацією та в зоні бойових дій опинилися десятки об’єктів природно-заповідного фонду, серед яких Чорноморський біосферний заповідник та Національний природний парк “Білобережжя Святослава”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦