Станом на зараз радіаційний фон на станції перебуває у нормі

11 серпня близько 20:00 на території Запорізької атомної електростанції виникла пожежа на об’єкті технічного водопостачання. Вогонь охопив градирню номер один та пошкодив інше технологічне обладнання. Про це повідомила компанія “Енергоатом” у своєму Telegram-каналі.

За даними “Енергоатому”, пожежа могла виникнути внаслідок недбалості російських окупантів або свідомого підпалу. Такий висновок зробили фахівці, враховуючи, що градирня розташована приблизно за кілометр від енергоблоків станції.

Російські військові активно використовують територію ЗАЕС як військовий склад. У машинних залах станції вони розмістили військову техніку, а градирні перетворили на склади для зброї та вибухівки. Це суттєво збільшує ризик виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій на атомній станції.

Також читайте: У російському Липецьку після атаки дронів вибухнув аеродром

“Енергоатом” наголошує, що деградація систем та обладнання ЗАЕС, спричинена окупацією, погіршує загальну безпекову ситуацію на станції. Масштабні пожежі становлять серйозну загрозу і можуть призвести до радіаційної аварії.

Попри інцидент, станом на зараз радіаційний фон на станції перебуває у нормі. Загрози радіаційного забруднення для населення немає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦