Співробітники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили злочинну схему, пов’язану з постачанням неякісних військових аптечок до одного з військових навчальних центрів. За результатами розслідування, підозру було оголошено ексначальнику навчального центру, начальнику медичної служби та восьми приватним підприємцям.

Як встановили слідчі, між навчальним закладом та підприємцями було укладено низку договорів на загальну суму понад 58 мільйонів гривень. Згідно з цими договорами, підприємці зобов’язалися поставити понад 30 тисяч військових аптечок.

Також читайте: Прорив кордону в Курській області: Cили борони України рухаються в Суджу

Однак, як з’ясувалося пізніше, ці аптечки не відповідали встановленим стандартам якості. Експертиза підтвердила, що аптечки були укомплектовані неповним набором необхідних медичних препаратів, а якість наявних препаратів була незадовільною. Використання таких аптечок могло становити серйозну загрозу для здоров’я військовослужбовців.

Через дії посадових осіб навчального центру та підприємців державі було завдано збитків на суму понад 58 мільйонів гривень.

Ексначальнику навчального центру інкримінують бездіяльність військової влади, а начальнику медичної служби – недбале ставлення до військової служби. Обом підозрюваним загрожує від 8 до 10 років позбавлення волі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦