У США заявили, що політика обмежень щодо ударів ЗСУ по російській території може змінюватися залежно від ситуації на фронті.

Конгресмен-демократ Джиммі Панетта в інтерв’ю “Радіо Свобода” зазначив, що Сполучені Штати розуміють важливість недопущення того, щоб Росія ховала свою зброю, яка використовується для ударів по Україні, за своїм кордоном.

Також читайте: Наступ на Курську область: в ISW оцінили, чим обернеться ситуація для Путіна

Панетта підкреслив, що зараз починаються зміни в політиці Вашингтона, спрямовані на те, щоб не дозволити Росії діяти безкарно з глибини своєї території. Він наголосив на необхідності не лише оборонятися, але й частково переходити в наступ, щоб зупинити російські атаки, які здійснюються з-за лінії фронту.

Конгресмен також зауважив, що рішення України про мобілізацію додаткових військ, а також значна допомога від США у розмірі понад 60 мільярдів доларів, можуть змінити ситуацію на фронті на користь України.

Він підкреслив, що зміна стратегії та розширення дозволів на використання озброєння сприятимуть досягненню умов для реалізації мирного плану.

Панетта додав, що операції на території Росії показують, наскільки важливо не допустити постійних нападів з боку Росії на Україну. Тому зміни в підходах та стратегіях триватимуть доти, доки не буде створено умови для завершення конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦