Губернатори Курщини та Бєлгородщини заявили про “активність” ЗСУ

Влада Курської та Бєлгородської областей росії оголосила про евакуацію мешканців двох прикордонних районів з Україною.

Жителям Бєловського району Курської області необхідно евакуюватися у безпечне місце через «дуже напружену» ситуацію на кордоні з Україною, заявив голова району Микола Волобуєв.

“Хто може самостійно прибути до пункту збору с. Довгі Буди до сільради чи до населеного пункту Бушмено Обоянського району. Буде надано автобуси. Хто ще залишився на території переконливим проханням до всіх мешканців покинути район”, — написав Волобуєв у соцмережах.

Губернатор Курської області оголосив евакуацію у Бєловському районі після закликів залишити будинки. «Регіональним оперштабом ухвалено рішення — вивозити жителів», — написав Олексій Смирнов в Телеграм-каналі.

Також читайте: ЗСУ просуваються вглиб Курської області: нові деталі від ISW

Про початок евакуації з Краснояружського району Бєлгородської області, що межує на заході із Сумською областю України, а на півночі – з Курською областю, оголосив голова регіону В’ячеслав Гладков. «У нас тривожний ранок. Активність ворога на межі Краснояружського району… Щоб убезпечити життя та здоров’я населення, ми починаємо переміщення людей, які живуть у Краснояружському районі, у безпечніші місця», — повідомив Гладков.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦