Українські сили продовжують наступальні дії на території Курської області Росії, розпочаті 6 серпня. За даними Інституту вивчення війни (ISW), ЗСУ вже контролюють низку населених пунктів на відстані до 35 кілометрів від українського кордону.

Геолокаційні дані та повідомлення російських військових блогерів свідчать про динаміку бойових дій. Зокрема, ЗСУ, ймовірно, просунулися вглиб російської території вздовж траси 38К-024 біля Анастасьєвки та діють в районах Гончарівки, Новоіванівці, Богданівки, Малої Локні, Черкаського Поріччя, Кругленького, Мартинівки та Великого Солдатського.

Також читайте: У США відреагували на події в Курській області Росії

Російські військові блогери відзначають, що українські підрозділи використовують нові тактики, включаючи швидкі рейди невеликих бронетанкових груп вглиб російського тилу з метою дезорієнтації противника. ЗСУ також, за їхніми даними, успішно застосовують сучасні технології на полі бою.

Інститут вивчення війни зазначає, що низька щільність російських сил у прикордонних районах Курської області дозволяє українським військовим досягати тактичних успіхів. Водночас, ЗСУ зосереджуються на утриманні вже захоплених позицій та їх зміцненні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦