Тут базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф

У ніч на 9 серпня на території російського міста Липецьк стався вибух на аеродромі. За попередніми даними, причиною інциденту стала атака безпілотних літальних апаратів.

Місцева влада підтвердила факт вибуху, заявивши про “детонацію вибухонебезпечних об’єктів”. Губернатор Липецької області Ігор Артамонов повідомив, що внаслідок атаки пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури та виникли перебої з електропостачанням.

Також читайте: У ЗСУ розкрили найімовірніший сценарій звільнення Криму

Генеральний штаб Збройних Сил України офіційно підтвердив проведення удару по аеродрому “Ліпецьк”. За даними українського військового командування, в результаті атаки було уражено склади з боєприпасами та іншу військову інфраструктуру.

“Сили оборони України завдали удару по аеродрому “Липецьк”. В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація. Відомо, що на аеродромі “Липецьк” базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф. Результати ураження уточнюються”, – йдеться у повідомленні Генштабу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦