Донау не звітував про свої підприємницькі діяльності у деклараціях 

53-річний Йорг Дорнау, депутат земельного парламенту Саксонії від партії «Альтернатива для Німеччини» (АдГ), опинився у центрі скандалу після виявлення його прихованого бізнесу в Білорусі. З’ясувалося, що з жовтня 2020 року Дорнау є співвласником і директором сільськогосподарського підприємства ТОВ «Цибулька-Біл», яке займається вирощуванням овочів у прикордонному районі Білорусі поблизу Польщі та Литви.

Ця інформація стала відомою завдяки розслідуванню газети WELT. У Німеччині Дорнау був відомий як власник сільськогосподарської фірми у саксонському місті Борна. Проте депутат не задекларував свій білоруський бізнес у земельному парламенті Саксонії, що стало порушенням регламенту. Після розголосу Дорнау визнав наявність компанії у Білорусі, але це не звільнило його від відповідальності.

Також читайте: Україна просить Мексику заарештувати Путіна

Компанія ТОВ «Цибулька-Бел», зареєстрована у Лідському районі Гродненської області, обробляє кілька сотень гектарів землі. Основною діяльністю підприємства є вирощування овочів, зокрема цибулі, баштанних культур та коренеплодів. Хоча ведення бізнесу за кордоном не заборонено німецьким законодавством, депутати зобов’язані звітувати про свої підприємницькі діяльності у деклараціях, що Дорнау не зробив.

За приховування бізнесу у Білорусі Йорг Дорнау вже був зобов’язаний виплатити штраф у розмірі 20 862 євро. Однак на цьому справа не завершується: якщо буде доведено порушення регламенту, депутату може загрожувати ще більший штраф, який може сягнути 40 тисяч євро.

Наразі сам Дорнау утримується від коментарів щодо ситуації. Представники парламенту Саксонії вже звернулися до нього з вимогою пояснити обставини приховування інформації про бізнес у Білорусі, але офіційної відповіді від депутата поки не надійшло.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦