Небезпека існує лише на південному заході Одеської області

Українські сейсмологи попереджають про потенційну загрозу сильного землетрусу, епіцентр якого може знаходитися в зоні Вранча (Румунія). Поштовхи такої сили можуть відчуватися на всій території України, особливо в південно-західних областях, пише ТСН.

За словами вчених, хоча точно передбачити час і силу такого землетрусу неможливо, історичні дані свідчать про періодичність подібних подій у цьому регіоні.

Вас також зацікавить: Синоптики прогнозують зміну погоди в Україні: від дощів до спеки

Найбільшу небезпеку сильні землетруси становлять для старих будівель, які можуть не витримати значних коливань ґрунту. Тому експерти рекомендують перевіряти міцність житла та інфраструктури, особливо в регіонах, розташованих ближче до сейсмоактивних зон.

Важливо зазначити, що хоча ризик сильного землетрусу існує, більшість землетрусів, які відбуваються на території України, мають невелику силу і не становлять серйозної загрози.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦