Кремль намагатиметься повернути російську територію й припинити активність в Україні 

Значні успіхи українських військ у Курській області Росії можуть стати серйозним викликом для багаторічних зусиль президента Володимира Путіна, спрямованих на закріплення російської стабільності, безпеки та геополітичного впливу. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у своєму новому звіті.

Також читайте: У США відреагували на події в Курській області Росії

Американські аналітики зазначають, що Кремль буде докладати всіх зусиль, щоб повернути контроль над територією Курської області та зупинити просування українських сил углиб Росії. Водночас російська влада намагатиметься підтримувати видимість ефективного управління та безпеки цивільного населення, щоб уникнути паніки та внутрішнього невдоволення.

8 серпня Путін провів онлайн-зустріч із в.о. глави Курської області Олексієм Смірновим, під час якої обговорювали ситуацію в регіоні. Російський лідер наголосив на необхідності контролю за подіями, хоча й не торкався питання про військові операції проти українських сил. У той час російські мілблогери висловлюють занепокоєння щодо безпеки місцевого населення та хаотичної евакуації.

ISW зазначає, що Кремль, ймовірно, сприймає українські успіхи як серйозну загрозу своїм планам зі стабілізації внутрішньої безпеки та управління війною в Україні, що може викликати значне невдоволення серед російської громадськості.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦