У Міносвіти розробили рекомендації для вчителів  

Міністерство освіти й науки України (МОН) впроваджує нові рекомендації щодо оцінювання учнів 5-9 класів. Основні зміни стосуються запровадження Свідоцтва досягнень учня, яке буде додатковим до традиційних оцінок.

На сайті МОН зазначається, що рекомендації містять такі положення:

Характеристика навчальної діяльності: Цей розділ оцінює наскрізні вміння учнів, такі як розуміння прочитаного, висловлення власної думки, критичне мислення та ініціативність. Оцінки тут не ставляться, а визначаються рівні сформованості умінь: «Має значні успіхи», «Демонструє помітний прогрес», «Потребує уваги і допомоги». Вчителі можуть заповнювати цю частину колегіально або це може робити класний керівник.

Раніше: У МОН пояснили, чи підвищать зарплати вчителям

Характеристика результатів навчання: У цьому розділі виставляються бали за навчальні предмети / інтегровані курси кожного семестру та за рік. Оцінки спочатку виставляються за окремі групи результатів, визначені в Державному стандарті базової освіти, після чого формується загальна оцінка за семестр і за рік.

МОН рекомендує вчителям гнучко підходити до оцінювання, враховуючи різні освітні потреби учнів і можливі освітні втрати. Підходи до оцінювання можуть варіюватися залежно від освітньої програми та автономії вчителя.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦