Природні консерванти для овочів: альтернатива оцту

Шукаєте здоровішу альтернативу оцту для консервування овочів? Є багато природних продуктів, які можуть замінити оцет і зробити ваше заготовлення не тільки смачними, а й корисними.

Лимонна кислота, сік лимона, ягоди, кислі фрукти та навіть горілка – все це може бути використано для консервування огірків, помідорів та інших овочів. Ці продукти містять природні консерванти, які допоможуть зберегти овочі свіжими та хрусткими, пише Eat Your Beets.

Оцет зазвичай додають до консервації, щоб забезпечити довгий термін зберігання і зробити огірки та помідори смачними і хрусткими. Однак є випадки, коли оцет не можна використовувати з медичних причин, або ж він вважається небезпечним для здоров’я.

Також читайте: Чому в радянські часи в чай додавали соду: несподівані причини

Лимонна кислота є хорошою альтернативою оцту. Для створення розчину, аналогічного оцтовій есенції 70%, потрібно розвести одну столову ложку лимонної кислоти у двох столових ложках води. А щоб отримати розчин, схожий на оцтову есенцію 9%, одну чайну ложку лимонної кислоти слід розвести в чотирнадцяти ложках води. Також можна використовувати лимони – шість тонких кілець лимона достатньо для трилітрової банки огірків.

Червоні порічки теж є чудовим консервантом. На трилітрову банку потрібно дві склянки порічок із гілочками. Брусниця та журавлина також підійдуть – для трилітрової банки знадобиться 100 грамів ягід. Можна додати кислі яблука – 100 грамів плодів або їх сік.

Щавель також містить багато кислоти, яка допомагає у консервації. Його слід додати з розрахунку 100 грамів на трилітрову банку. Деякі господині використовують горілку замість оцту – достатньо 50 грамів на трилітрову банку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦