Російські ЗМІ повідомляють про прорив українських військ у Курську область

Російські пропагандистські ЗМІ активно поширюють інформацію про нібито прорив українських військ у Курську область. За їхніми даними, внаслідок бойових дій було “звільнено” кілька населених пунктів.

Українська влада офіційно поки що не підтвердила цю інформацію. Водночас російські ЗМІ повідомляють про евакуацію місцевого населення та про втрати серед цивільних.

Читайте також: Прорив кордону в Курській області: Cили борони України рухаються в Суджу

Згідно з російськими воєнними кореспондентами, під контроль повстанців перейшли села Дар’їно, Гоголівка, Гончарівка та Свердлікове, а також опорні пункти в Олешні. У районі міста Суджа, де тривають обстріли, місцеве населення майже повністю евакуйоване.

Російські Z-канали стверджують, що українські військові залишаються на території Курської області. Зокрема, телеграм-канал “Рибарь” повідомляє про захоплення сіл Миколаєво-Дар’їне, Дар’їне та Свердлікове, хоча офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Головний позаштатний хірург Курської області заявив, що станом на ранок 7 серпня кількість постраждалих зросла до 28 осіб, а російська влада повідомляє про трьох загиблих місцевих жителів внаслідок боїв.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦