Від 11 серпня погоду визначатиме поле підвищеного тиску

Українці можуть розраховувати на коротку перерву від палючої літньої спеки, перш ніж температура знову підніметься пізніше цього тижня. Як повідомила НВ метеоролог Укргідрометцентру Наталія Птуха, у першій половині тижня територією країни надійдуть свіжі повітряні маси з півночі з переважно сухою погодою.

7 та 8 серпня на Харківщині та місцях півночі та центру України прогнозуються короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі коливатиметься від 12°C до 17°C, а вдень – від 22°C до 27°C. У південних і східних областях температура повітря буде вищою і досягатиме 31°C, що характерно для цих територій влітку.

Травень - погода в Україні

10 серпня в центральній, північній і західній частині України очікується повернення дощів. Однак до 11 серпня високий тиск буде домінувати в погодній картині, що призведе до закінчення дощу та повернення спекотної погоди. Птуха запевняє, що майбутня спека не буде такою інтенсивною чи тривалою, як та, що була в липні.

Також читайте: Спалахи на Сонці спричинили відключення зв’язку: подробиці

У Києві очікується температура близько 30°C, у південних регіонах потенційно очікуються дещо вищі значення. Птаха попереджає, що прогноз може дещо змінитися, але загальне підвищення температури точно. Середня місячна температура серпня очікується від 20° до 26° тепла, перевищуючи норму по країні на 2° тепла, на південному сході — на 2,5° тепла.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦