Іран нібито налаштований поглиблювати “стратегічні відносини” з Росією

За даними The New York Times, Іран посилює свої зв’язки з Росією, готуючись до можливої війни з Ізраїлем. Тегеран вже звернувся до Москви з проханням надати сучасні системи протиповітряної оборони.

Двоє іранських посадовців, знайомих з військовими планами країни, розповіли журналістам, що Іран потребує від Росії радари та засоби ППО для захисту від ізраїльських атак. Цей запит підкреслює зростальне військове співробітництво між двома країнами.

Також читайте: Американську авіабазу в Іраку атакували російськими ракетами – Reuters

5 серпня колишній міністр оборони РФ Сергій Шойгу відвідав Іран і зустрівся з президентом Масудом Пезешкіаном та командувачем іранських збройних сил, генералом Мохаммадом Багері. Під час зустрічі Пезешкіан підкреслив важливість стратегічного партнерства з Росією, заявивши, що підтримка Москви допоможе протистояти “злочинним діям” Ізраїлю.

Шойгу, своєю чергою, запевнив, що Росія готова до співпраці з Іраном з регіональних питань, що відповідає спільним інтересам обох країн у просуванні багатополярного світу та зміцненні глобальної безпеки й миру.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦