США не змінюють позиції щодо ударів ЗСУ по РФ після отримання F-16

Попри передачу Україні перших винищувачів F-16, США не планують змінювати свою позицію щодо обмежень на завдання ударів по території Росії. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

Метью Міллер

За словами Міллера, Вашингтон продовжуватиме оцінювати ситуацію на полі бою та визначати, яку зброю і з якими обмеженнями надавати Україні. Він підкреслив, що рішення про розширення дозволів на удари по глибоких тилах Росії мають ухвалюватися колективно членами НАТО.

Читайте також: Росія наблизилася до втрати усіх субмарин у Чорному морі – Defense Express

“Наша позиція щодо використання наданої Україні зброї залишається незмінною”, – зазначив Міллер. Він додав, що США постійно переглядають потреби українських військових та намагаються забезпечити їх необхідною підтримкою.

“Ми розуміємо, що ситуація на фронті динамічна, тому ми готові коригувати нашу допомогу відповідно до нових викликів”, – підсумував представник Держдепу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦