Тайвань готується до найгіршого сценарію

Посилення військової активності Китаю біля берегів Тайваню змусило острівну державу терміново зміцнювати свою оборону. Згідно з повідомленнями The Washington Post, Тайвань готується до можливого вторгнення з боку Китаю.

Недостатня підготовка резервістів

Попри амбітні плани щодо створення професійних резервних сил, Тайвань зіткнувся з низкою проблем. Молодих людей не надто приваблює військова служба, а відсутність обладнання та інструкторів уповільнює підготовку резервістів.

Раніше: КНДР могла передати Росії протитанкові комплекси Bulsae-4 — Forbes

Розбіжність у військових потенціалах

Порівняння військових потенціалів Тайваню та Китаю виявляє значну диспропорцію. Китайська армія є однією з найбільших у світі, має значно більший бюджет і регулярно проводить навчання з метою захоплення Тайваню.

Стратегія оборони: від відсічі на березі до затяжної війни

Тайвань традиційно орієнтувався на стратегію відбиття китайського вторгнення ще на березі. Однак, з огляду на наростальну військову міць Китаю, все більше експертів вважають, що Тайваню слід готуватися до тривалої війни на своїй території.

Роль США

Сполучені Штати зобов’язані допомагати Тайваню у зміцненні оборони, але пряма військова інтервенція у разі нападу Китаю не є гарантованою. Позиція США щодо захисту Тайваню залишається неоднозначною і залежить від політичної ситуації в країні.

Історичний контекст

Конфлікт між Тайванем і Китаєм має глибокі історичні корені. Після громадянської війни в Китаї в 1949 році уряд Китайської Республіки відступив на Тайвань. З того часу Китайська Народна Республіка вважає Тайвань своєю територією і не виключає силового розв’язання цього питання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦