Російський Чорноморський флот може втратити весь підводний флот через відсутність ремонту

Удар по російському підводному човні “Ростов-на-Дону” у Севастополі поставив під серйозну загрозу весь підводний флот РФ у Чорному морі. Про це свідчить аналіз ситуації, проведений виданням Defense Express.

Основною проблемою для Росії стала неможливість ремонтувати пошкоджені підводні човни. Єдиний великий судноремонтний завод у Чорному морі, розташований у Севастополі, перебуває під постійною загрозою ударів ЗСУ. Відправити ж підводні човни на ремонт до інших російських портів практично неможливо через закриття Босфору для військових кораблів.

Окрім потопленого “Ростова-на-Дону”, у Чорному морі залишаються ще три підводні човни проєкту “Варшавянка” та один проєкту “Палтус”. Інтенсивна експлуатація цих субмарин призводить до необхідності регулярного ремонту, який у поточних умовах забезпечити неможливо.

Раніше: КНДР могла передати Росії протитанкові комплекси Bulsae-4 — Forbes

“Якщо ситуація не зміниться, то російський Чорноморський флот може повністю втратити свої підводні сили”, – попереджають аналітики. Вони зазначають, що відсутність належного обслуговування може призвести до аварій та загибелі підводних човнів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦