Бідзіна Іванішвілі звернеться до Кремля з проханням ввести війська

Керівник Південно-Кавказької філії Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Володимир Копчак висловив побоювання щодо можливості російського військового вторгнення в Грузію.

За його словами, існує ймовірність, що нинішня влада Грузії може звернутися до Росії з проханням про військову допомогу у разі посилення внутрішньої нестабільності та масових протестів. Такий сценарій, на думку експерта, може бути спровокований подальшою проросійською політикою грузинського уряду.

“Якщо в Грузії до влади прийде Бідзіна Іванішвілі, то цілком ймовірно, що він звернеться до Кремля з проханням ввести війська, щоб придушити можливі масові протести”, – зазначив Копчак.

Також читайте: WP: Тайвань очікує на вторгнення Китаю та вже готує резервістів

Експерт також звернув увагу на те, що російська сторона активно підігріває ситуацію в Грузії, заявляючи про готовність втрутитися у внутрішні справи країни за певних умов. Це створює додаткову напругу і може спровокувати нову хвилю протестів.

“Грузинське суспільство все більше незадоволене проросійською політикою влади. Якщо ця тенденція збережеться, то ризик внутрішніх конфліктів і зовнішньої інтервенції значно зросте”, – підсумував Копчак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦