Російські війська продовжують виготовляти крилаті ракети Х-32, використовуючи західні компоненти.

Ці дані були оприлюднені у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія наблизилася до втрати усіх субмарин у Чорному морі – Defense Express

Американські аналітики, посилаючись на українську організацію Frontelligence Insight, повідомляють, що документи, отримані групою “Український кіберопір” з військової бази в Шайківці Калузької області, свідчать про використання російськими військами навігаційних модулів SN-99 у ракетах Х-32. Ці модулі значною мірою складаються із західних компонентів.

Ракета Х-32

За даними Frontelligence Insight, навігаційні модулі SN-99, виготовлені в березні 2023 року, використовувалися під час ударів по Україні. Також встановлено, що російський виробник крилатих ракет КБ “Радуга” відповідає за оснащення ракет Х-32 модернізованими модулями SN-99.

У звіті також підкреслено, що наразі не зрозуміло, яким чином російські оборонні компанії отримують західні компоненти для цих модулів.

ISW нагадує, що британська організація Conflict Armament Research раніше, у вересні 2022 року, опублікувала розслідування, яке виявило західні компоненти в навігаційних системах ракет Х-101 і Х-59.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦