Пенсійний фонд України уточнив умови отримання надбавок військовими пенсіонерами

Військові пенсіонери, які виховують неповнолітніх дітей, можуть розраховувати на додаткові виплати до пенсії. Про це повідомили у головному управлінні Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Щоб отримати таку надбавку, військовий пенсіонер має відповідати певним критеріям. Зокрема, непрацездатні члени його сім’ї не повинні отримувати інших видів соціальної допомоги або пенсій. Розмір надбавки становить 50% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, і призначається на кожного такого члена сім’ї.

Також читайте: Чи підвищать вчителям зарплати: відповідь Міносвіти

Як пояснили в ПФУ, до непрацездатних членів сім’ї, які мають право на надбавку, належать особи, визначені в законодавстві України. Це можуть бути, наприклад, неповнолітні діти, інваліди тощо.

Для оформлення надбавки військовому пенсіонеру необхідно звернутися до Пенсійного фонду за місцем проживання із необхідним пакетом документів. Фахівці ПФУ нададуть детальну консультацію щодо порядку оформлення та переліку необхідних документів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦