Перехідний уряд Республіки Малі оголосив про розірвання дипломатичних відносин з Україною, звинувачуючи Київ у підтримці повстанців-туарегів. Туареги нещодавно розгромили колону російського терористичного угруповання ПВК “Вагнер”.

Відповідна заява була опублікована пресслужбою Міністерства управління територіями та децентралізації Малі, пише ТСН.ua.

Читайте також: Росія може вивести “вагнерівців” з частини окупованої України – ISW

У документі йдеться про те, що представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов нібито визнав роль України у поразці “вагнерівців” у бою з туарегами 25-27 липня.

Уряд Малі вважає такі дії втручанням у внутрішні справи країни та порушенням суверенітету. У заяві підкреслюється, що дії української влади є неприйнятними та агресивними, через що ухвалено рішення про негайне розірвання дипломатичних відносин між Малі та Україною.

Крім того, компетентним судовим органам Малі доручено розглянути заяви Юсова та Пивоварова щодо цього інциденту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦