Українська дзюдоїстка Дар’я Білодід поділилася своїми почуттями після раннього завершення змагань на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року.

У 1/8 фіналу 23-річна спортсменка драматично поступилася японці Харуці Фунакубі, яка є срібною призеркою останнього чемпіонату світу. Поєдинок завершився дискваліфікацією Білодід за третє шидо, отримане в додатковий час.

Читайте також: Харлан стала рекордсменкою України за виграними медалями на Олімпіадах

Дар’я висловила глибоке розчарування та біль через невдачу, зазначивши, що мрія про медаль залишилася нездійсненною. У своєму Instagram вона подякувала українцям за неймовірну підтримку у важкий момент, зазначивши, що їхня підтримка є безцінною і додає їй сил та віри у майбутнє.

На Олімпіаді-2024 Білодід виступала у ваговій категорії до 57 кг. На попередній Олімпіаді в Токіо вона завоювала бронзову медаль у вазі до 48 кг.

Україна представлена на Іграх у Парижі 140 атлетами в 23 видах спорту. Після четвертого дня змагань у скарбничці країни поки одна медаль — “бронза” в особистій шаблі, яку здобула Ольга Харлан. Ігри триватимуть до 11 серпня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦