Американські експерти розповіли, чи зможуть російські окупанти провести ще один масштабний наступ до кінця літа.

Росія, ймовірно, не зможе здійснити новий масштабний наступ цього літа через обмежені матеріальні та людські ресурси, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Наступ РФ на Донбасі: окупанти використовують підземні тунелі

Аналітики ISW підкреслюють, що російські війська мають труднощі в проведенні одночасних великомасштабних наступів. Вони зазвичай здійснюють наступальні дії імпульсами на різних ділянках фронту, де інтенсивність на одному секторі зменшується, коли збільшується на іншому.

Окупанти мобілізація

У звіті відзначається, що переривчасті та пульсуючі російські механізовані атаки, ймовірно, відображають межі їхніх поточних наступальних можливостей. Росія навряд чи зможе провести нову масштабну літню наступальну операцію через матеріальні та людські обмеження, наголошують експерти.

Протягом літа російські війська періодично здійснювали механізовані штурми взводів і рот у напрямках Лиман, Часів Яр і Авдіївка в Донецькій області. Останнім часом штурми активізувалися на захід і південний захід від міста Донецька. Частини 90-ї танкової дивізії Центрального військового округу були переміщені з Авдіївки на південний захід від Донецька, що свідчить про зміну пріоритетів російського військового командування.

Аналітики ISW вважають, що російські війська можуть направити додаткові механізовані сили до цього району, щоб скористатися слабкими місцями на українській лінії оборони та досягти певного територіального просування, хоча б обмеженого, протягом літа 2024 року.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦